(Foto's: Emile van Aelst).

Lightning Leiden prolongeert landskampioenschap American Football

Lightning Leiden heeft alle verwachtingen waargemaakt en heeft zondag het landskampioenschap American Football geprolongeerd. In een zinderende strijd werden de Maastricht Wildcats verslagen. Het werd 24-14 voor de thuisploeg.

De eerste helft van de finale om de Tulip Bowl kwamen de Limburgers er niet aan te pas en stond er 14-0 op het scorebord. In het derde kwart wist Wildcats voor het eerst te scoren en werd het 14-7.

In de aanloop naar het Tulip Bowl XXXVIII op Sportpark Montgomerystraat schreven we al dat de finale een formaliteit leek te worden. Immers, Lightning Leiden won dit seizoen al haar wedstrijden. Tijdens de pauze van de finalewedstrijd, waarmee het Tulip Bowl Weekend werd afgesloten, speelde Show & Marchingband Tamarco uit Leiderdorp. Sportwethouder Fleur Spijker opende de wedstrijd door een muntje op te gooien.

“Zondag 9 juli 2023 is een dag niet nooit meer vergeten gaat worden”, prijkt er nu nog op de website van de American Footballclub uit Leiden. Als ze in de loop van de ochtend zijn bijgekomen van de feestvreugde, hoeft de webmaster van de club slechts de datum te veranderen.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×