Peter van der Velden heeft al een volgende klus als waarnemend burgemeester. Na Leiden gaat hij in september naar Dordrecht. (Foto: Chris de Waard)

Burgemeester Peter van der Velden verruilt Leiden voor Dordrecht

De Leidse waarnemend burgemeester Peter van der Velden gaat, als hij medio september klaar is in Leiden, nog niet met pensioen. De 70-jarige Van der Velden heeft ja gezegd tegen een soortgelijke klus als die in Leiden en volgt per 23 september de Dordtse burgemeester Wouter Kolff op, die op zijn beurt Jaap Smit opvolgt als commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Van der Velden begon op 1 september vorig jaar in Leiden als tijdelijke opvolger van Henri Lenferink. Op 19 september wordt hij opgevolgd door de dan kroonbenoemde burgemeester Peter Heijkoop die ook uit Dordrecht komt en daar nu nog wethouder is.

“Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer, heeft de commissaris Peter van der Velden voorgesteld”, meldt de woordvoerder van Jaap Smit.  “Vervolgens hebben de fractievoorzitters een prettig kennismakingsgesprek met hem gehad. Zij herkennen zich in de voordracht en zien de waarneming door Van der Velden met vertrouwen tegemoet.” Van der Velden was van maart tot september 2017 ook al waarnemend burgemeester van Dordrecht.

 

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×