GroenLinks Voorschoten wil aansluiten bij de eventueel in te stellen Leidse Sleutelpas. (Foto: GroenLinks)

GroenLinks Voorschoten wil aansluiting bij Leidse Sleutelpas

“Met de mogelijke introductie van de Leidse Sleutelpas in Leiden, is er een kans voor Voorschoten om ook een kortingspas in te voeren door aan te sluiten bij deze Leidse Sleutelpas.” Dat zegt GroenLinks. De partij is groot voorstander van een dergelijke kortingspas en roept het college op te onderzoeken of, hoe en wanneer Voorschoten mee kan doen.

Voor GroenLinks is het van groot belang dat ook in Voorschoten de aanwezige armoede wordt erkend en dat er wordt gehandeld om die armoedeproblemen op te lossen. “De gemeente probeert dit te doen via het minimabeleid maar slaagt jaar in jaar uit niet goed om de inwoners te bereiken die in een armoedesituatie leven”, aldus de partij.

“In het verkiezingsprogramma van GroenLinks en later in het Progressief Akkoord pleitten wij voor het voeren van een armoedebeleid, een meer op de armoedepraktijk toegespitst minimabeleid. Een belangrijk onderdeel van dit armoedebeleid is voor GroenLinks de invoering van een kortingspas.”

In Leiden is onderzocht wat de kansen zijn voor de Leidse Sleutelpas. GroenLinks Voorschoten gaat bij de komende raadsvergadering een voorstel indienen voor onderzoek naar aansluiting bij deze pas. “Hiermee krijgen bezitters korting op bijvoorbeeld bibliotheek, museumbezoek, zwembaden en andere culturele en sportieve uitjes. Ook kunnen lokale bedrijven en instellingen korting verlenen op hun producten en diensten.

“Met het aansluiten bij de Leidse Sleutelpas zetten we ook een stap in de al eerder afgesproken nauwere samenwerking met Leiden op het gebied van werk en inkomen. Ook zou het goed zijn als deze kortingspas voor alle inwoners beschikbaar kan komen, zodat het stigma er niet is en de kans op succes van deze kortingspas vergroot wordt”, aldus GroenLinks.

Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×