De brand zorgde veroorzaakte flinke zwarte rookpluimen. (Foto: Regio15)

Zeker drie boten verwoest bij brand in jachthaven Leiden

Bij jachthaven Waardeiland aan de Oxfordlaan in Leiden is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand uitgebroken op meerdere boten. De hulpdiensten werden even na 01.00 uur gealarmeerd.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleken drie sloepen al volledig in lichterlaaie te staan waarbij sprake was van metershoge vlammen. De brand zorgde veroorzaakte flinke zwarte rookpluimen die tot ver in de omgeving zichtbaar waren. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’, waarna een extra tankautospuit van Brandweer Voorschoten kwam helpen.

In totaal hebben acht boten gebrand die daarbij schade hebben opgelopen. Van deze acht boten zijn er in ieder geval drie volledig verwoest. Een boot is gezonken en enkele andere boten hebben lichte brandschade opgelopen, bijvoorbeeld door de hitte van de vlammenzee. De eigenaren van de boten worden vrijdagochtend geïnformeerd door de havenmeester.

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand en doet daarover nu nog geen mededelingen.

Vanwege de brand en mogelijke diesellekkage in het water is ook het Hoogheemraadschap van Rijnland over deze brand geïnformeerd. Zij gaan onder meer over de waterkwaliteit.

 

 

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×