De expositie 'She Said' van Beelden in Leiden staat dit jaar nog tot en met 4 augustus op de Hooglandse Kerkgracht. (Foto: Chris de Waard)

Beelden in Leiden gered met extra geld gemeente

De openlucht beeldententoonstelling Beelden in Leiden (BiL) dreigde te verdwijnen als er niet snel meer geld op tafel zou komen. Die boodschap gaf voorzitter Henriëtte van der Linden eind mei af bij Sleutelstad en vorige week herhaalde ze haar noodkreet tijdens een commissievergadering van de Leidse gemeenteraad.

De raad pakte haar boodschap op en steunde donderdagavond in grote meerderheid door de PvdA ingediend voorstel om de organiserende stichting een aanvullende subsidie te verstrekken van 25.000,00 euro. Met dat geld kan Beelden in Leiden nu een curator aantrekken voor de expositie die van mei tot augustus 2025 op de wandelstrook in het midden van de Hooglandse Kerkgracht komt.

PvdA fractievoorzitter Marc Newsome onderbouwt het voorstel dat hij samen met D66 indiende onder andere met de wetenschap dat BiL elke zomer veel Leidenaren en bezoekers op een laagdrempelige manier kennis laat maken met cultuur.

Zonder het extra geld zou de openluchttentoonstelling volgend jaar niet plaats kunnen vinden. Daarmee zou ook de kans zijn vervlogen om extra financiers te vinden. Dat is een opdracht aan zichzelf waar het bestuur nu mee aan de slag gaat.

Cultuur Leiden Politiek Beelden in Leiden 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×