Vooral fietsen worden vaak gestolen. (Foto: Pixabay)

Flink meer diefstallen in Oegstgeest

Twaalf procent van de Oegstgeestenaren is vorig jaar slachtoffer geworden van een vermogensdelict zoals inbraak en diefstal. Flink meer dan in 2021, toen dat percentage zeven procent was. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor die onderzoeksbureau Ipsos I&O in opdracht van de gemeente Oegstgeest uitvoerde.

Vooral fietsen werden vaak gestolen, 4,2 procent van de inwoners kreeg daarmee te maken. De grootste stijging was in de categorie ‘overige diefstal’. Daar was een toename van 1 procent in 2021 naar 4,2 procent in 2023.

Vragenlijsten
Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van een vragenlijst die door 444 Oegstgeestenaren is ingevuld. Hierdoor ontstaat er een representatief beeld voor de gehele gemeente. De Veiligheidsmonitor wordt iedere twee jaar uitgevoerd.

Naast vermogensdelicten zijn inwoners ook ondervraagd op onderwerpen als leefbaarheid, overlast en veiligheidsbeleving. Op die gebieden waren geen grote negatieve verschillen sinds de vorige keer dat inwoners hiernaar gevraagd werd. Het veiligheidsgevoel in de buurt is wel flink toegenomen. In 2021 voelde dertien procent van de inwoners zich onveilig in de eigen buurt. Vorig jaar was dat afgenomen naar zes procent.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×