Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van het Leidse D66-duoraadslid Jurriaan Duijn.
Oorspronkelijk is Shakshuka een ontbijtgerecht, maar het kan ook prima als lunch of diner dienen. Lekker, eenvoudig te bereiden en gezond.
Ingrediënten per persoon:
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 2 teentjes knoflook
– 2 blikken tomatenblokjes (400 g)
– 4 eieren
– 1 tl komijnpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– Snuf chilipoeder
– Verse peterselie
– Olijfolie
– Peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg komijnpoeder, paprikapoeder en een snufje chilipoeder toe. Roer goed door en bak een minuut mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het mengsel tien minuten sudderen tot het iets ingedikt is. Breng op smaak met peper en zout. Maak vier kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren vijf tot tien minuten garen, afhankelijk van hoe stevig je de eieren wilt.
Garneer met verse peterselie en serveer met geroosterd brood.
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907