(Afbeelding: Mathijs Vissers)

Kunstenaar Mathijs Vissers maakt ode aan de Sleutelstad

Als begin van een ontdekkingstocht langs Nederlandse steden maakte kunstenaar Mathijs Vissers een kunstwerk dat Leiden-liefhebbers niet zomaar kunnen laten liggen. Het kreeg de naam ‘Liefde voor Leiden’ mee. als het aan Vissers ligt, volgen ook andere steden. “Maar zeg nou zelf. Welke stad is nou een beter beginpunt dan de Stad van Ontdekkingen.”

Het gaat om een collage die volgens de kunstenaar de rijke historie, de architectonische pracht en de levendige sfeer van Leiden op een unieke manier toont. “Het kunstwerk presenteert een complexe collage van iconische plekken en verborgen juweeltjes die Leiden rijk is”, prijst Vissers zijn werk aan. De Burcht, Lakenhal en grachtenpanden zijn slechts enkele van de vele elementen die een plekje kregen.

Vissers: “Het is een zoekplaatje geworden, waarin talloze details verstopt zitten, net als in de stad zelf. De verborgen hofjes die je overal in de stad tegenkomt vormden hiervoor de inspiratie.” De kunstenaar hoopt dat het aan heel wat Leidse muren komt te hangen.

‘Liefde voor Leiden’ is gemaakt voor het project HartStad van de uit Uden afkomstige Vissers. “Dat heeft als doel de liefde voor de stad tot leven te brengen. We voelen ons allemaal verbonden met een plek, of dat nou je woonplaats is of niet. Niet elke stad kan een hoofdstad zijn, maar als een plek leeft in je hart, dan is dat jouw hartstad.” De kunstenaar verkoopt de collages via zijn website.

Cultuur Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×