(Foto: Sleutelstad)

Leidenaar Alfons Groenendijk aan de slag als trainer Jong PSV

Alfons Groenendijk gaat per direct aan de slag als coach van Jong PSV. De zestigjarige oefenmeester is de opvolger van Wil Boessen, die naar Fortuna Sittard is vertrokken. Groenendijk heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026.

Met Alfons Groenendijk haalt PSV een ervaren coach in huis. De Leidse ex-profvoetballer was in verschillende functies al bij verschillende clubs in binnen- en buitenland: Willem II, FC Den Bosch, Ajax, Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, U Cluj, Al Wahda en Antalyaspor.

Vanaf 1 juli is Jan Vennegoor of Hesselink Technisch Manager van Jong PSV. Hij noemt Groenendijk de perfecte kandidaat voor de functie: “Alfons is een trainer met veel ervaring. Hij heeft oog voor talentontwikkeling en we denken dat hij erg belangrijk kan zijn voor Jong PSV. Hij wordt vergezeld door een aantal jonge, talentvolle assistenten en met Alfons is er ook in de staf een mooie balans tussen ervaring en talent.”

“Diep van binnen ben ik altijd een opleider geweest”, vertelt Alfons Groenendijk na het ondertekenen van zijn contract. “Als hoofdtrainer heb ik veel jongens laten debuteren. Daarnaast ben ik ook vijf jaar actief geweest in de jeugdopleiding van Ajax, waardoor ik weet wat het is om jonge spelers te helpen. Toen PSV kwam kreeg ik gelijk een goed gevoel en dit werd in alle gesprekken alleen maar bevestigd.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×