Impressie van de gerenoveerde huizen. (Afbeelding: De Sleutels)

Sleutels steekt tien miljoen in renovatie huurwoningen Lage Rijndijk

Woningcorporatie De Sleutels steekt de komende jaren zo’n tien miljoen euro in de renovatie van 32 monumentale woningen aan de Lage Rijndijk. Aannemer Hemubo start in november met de werkzaamheden. De laatste bewoners vertrekken in september. In december 2025 moet de klus geklaard zijn.

Bij de woningen worden fundering, gevels en daken aangepakt. Resultaat moet een verbetering opleveren van de woonkwaliteit door een combinatie van isolatie en ventilatie. Ook worden de boven- en benedenwoningen opnieuw ingedeeld. De twee winkelpanden op de hoeken van het huizenblok worden omgebouwd tot woningen.

Pareltje
“Na de renovatie zijn de sociale huurwoningen duurzaam en toekomstbestendig”, zegt directeur-bestuurder Danny Wijnbelt van De Sleutels. “Zo werken we aan een goed thuis voor iedereen.” Wijnbelt noemt de Lage Rijndijk een ‘bouwkundig pareltje’. “Het is een behoorlijke investering voor ons om dit blok te renoveren. Toch kiezen we ervoor, omdat we daarmee het historische karakter van de wijk voor de stad behouden.”

Honderd jaar
Op de gevel van het pand op de hoek met de Lage Rijndijk en de Sumatrastraat staat: 1925. Precies honderd jaar later worden de gerenoveerde woningen volgend jaar opgeleverd.

 Een stap richting de monumentale renovatie van de woningen aan de Lage Rijndijk. De Sleutels en Hemubo tekenden de aanneemovereenkomst. (Foto: PR)

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×