Ondernemersvoorzitter Fred Snelderwaard legt taken neer. (Foto: Chris de Waard)

Voorzitter Ondernemersvereniging Voorschoten treedt per direct af

Voorzitter Fred Snelderwaard van de Ondernemersvereniging Voorschoten heeft afgelopen week het voorzitterschap per direct neergelegd. De OVV gaat nu op zoek naar een opvolger voor Snelderwaard die de functie sinds 2020 bekleedde.

Als reden geeft Snelderwaard de moeizame verhouding tussen de ondernemersvereniging en de gemeente Voorschoten. Op details wil hij niet ingaan. Hij laat het bij: “Feit is dat er het nodige is gebeurd.” Dat werd ook bekend tijdens de ledenvergadering van afgelopen 14 maart waar de Voorschotense Krant eerder over schreef.

Ook stelt Snelderwaard dat er binnen het bestuur verschillende visies bestaan over hoe er met deze situatie moet worden omgegaan. “De uitkomst van deze gesprekken is simpelweg dat mijn visie sterk afwijkt van die van de andere bestuursleden. In zo’n situatie moet je een conclusie trekken en dat is in dit geval het opgeven van het voorzitterschap.”

Intern zijn er geen problemen volgens Snelderwaard bij de OVV. “De verhoudingen in het bestuur zijn verder prima. Ik ben vijf jaar lid geweest van het bestuur, waarvan inmiddels ruim vier jaar als voorzitter. In die periode heb ik mijn stinkende best gedaan om naast het runnen van mijn bedrijf iets bij te dragen aan het ondernemerschap in Voorschoten. De OVV is een mooie club van ondernemers die ik alle goeds toewens.”

Secetaris Jasper Suijten onderschrijft Snelderwaard’s woorden. “De voorzitterstaken worden nu tijdelijk overgenomen door de andere leden van het bestuur. Wij gaan nu op zoek naar een opvolger voor Fred. De ledenvergadering neemt uiteindelijk het besluit hierover.”

Economie Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×