Groenere Beestenmarkt niet ten koste van evenementen

Op voorstel van politieke partij Studenten voor Leiden (SVL) steekt Leiden een ton in de vergroening van de Beestenmarkt.

“Onze stad is steeds meer aan het verstedelijken en dat betekent ook dat we meer verstenen. De nieuwe bouwprojecten zijn nodig voor de steeds hoger wordende woningnood, maar het betekent ook dat de druk op ons groen steeds groter wordt.” zo beargumenteren de raadsleden Mitchell Wiegand Bruss en Elianne Wijnands hun voorstel, waar de gemeenteraad inmiddels mee heeft ingestemd.

Om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, moet verstedelijking volgens SVL en een substantieel deel van de Leidse raad hand in hand gaat met verdere vergroening. De
Beestenmarkt is in de zomer één van de heetste plekken in de binnenstad en met veel hete zomers in het verschiet wordt dat alleen maar erger. Naast verkoeling zorgt meer groen ook voor een prettiger verblijfsklimaat, want het is ook gewoon mooi om te zien. Bovendien helpt het om de biodiversiteit van de stad te versterken.

Het geld dat nu beschikbaar komt is in eerste instantie vooral bedoeld om onderzoek te doen in de ondergrond. Het in kaart brengen van de bodemgesteldheid en het grondwaterpeil zijn van groot belang om ervoor te kunnen zorgen dat nieuwe beplanting goed kan aanslaan.

De vergroening mag overigens niet ten kosten gaan van de Beestenmarkt als evenementenplein. “Het moet een ontmoetingsplek blijven, waar iedereen elkaar tegen kan komen”, aldus de indieners van het voorstel.

Duurzaamheid Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×