De potten van Pieter liggen voortaan ook in de Oogst winkel aan de Hogewoerd in Leiden.

Verpakkingsvrije levensmiddelen van Pieter Pot voortaan bij Oogst

Een deel van het assortiment van verpakkingsvrije levensmiddelenleverancier Pieter Pot is voortaan verkrijgbaar bij boerenwinkel Oogst aan de Hogewoerd.

Pieter Pot kwam eerder in 2020 naar Leiden toen het bedrijf hier begon met het bezorgen van verpakkingsvrije boodschappen. Oprichter Jouri Schoemaker leverde toen zelf de eerste verpakkingsvrije bestelling af in de Waardstraat in Leiden.

In 2023 kwam het bedrijf in zwaar weer en eind vorig jaar ging het failliet. Al snel bleek een doorstart mogelijk, mede dankzij een geslaagde crowdfunding-campagne, waarmee ruim 1,3  miljoen euro werd opgehaald. “We kunnen door met onze verpakkingsvrije missie”, zei een blije Schoemaker begin dit jaar tegen de deelnemers aan de inzameling.

En nu zet het bedrijf dus een nieuwe stap. Verpakkingsvrije boodschappen worden voortaan niet alleen meer bezorgd, maar liggen ook in de winkel. De Oogst Shop in Leiden heeft de primeur. Tot grote vreugde van mede-eigenaar Joost van Schie. “Als eerste winkel in Nederland biedt Oogst een assortiment van Pieter Pot producten aan. Pieter Pot laat zien dat boodschappen doen zonder plastic verpakkingen kan.” Van Schie vindt het bedrijfsmodel van Pieter Pot een prachtige missie. “En helemaal in lijn met de onze, dus bundelen we de krachten. Dat je lekkere producten in huis haalt, terwijl je afval de wereld uit helpt. Dat je duurzamer leeft, zonder gedoe.”

Oogst Leiden biedt vanaf nu tien verschillende gevulde Pieter Potten aan: granola, cornflakes, kokoschips, mangoreepjes, cacaopoeder, gemalen koffie, couscous, zilvervliesrijst, pinda’s en haver spelt crackers. Alle producten zijn bovendien biologisch. “En daar zijn we best een potje trots op”, lacht Van Schie.

Duurzaamheid Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×