Eindelijk start het werk aan de rotonde voor het Voorschotense gemeentehuis. (Foto: Voorschotense Krant)

Werk aan onoverzichtelijke rotonde Leidseweg start begin september

Eindelijk gaat het dan echt gebeuren; de herinrichting van de rotonde voor het gemeentehuis aan de Leidseweg in Voorschoten begint op 2 september. De rotonde is al jaren onderwerp van gesprek: onoverzichtelijk en onveilig. Dat moet met de herinrichting opgelost zijn. De werkzaamheden duren tot eind oktober.

Het verkeers- en veiligheidsplan, waarin onder andere de inrichting van de rotonde en de veiligheidsmaatregelen staan, wordt momenteel door de gemeente opgesteld. Eerder al werd duidelijk dat de voetgangers- en fietsersoversteekplaatsen verplaatst worden om het autoverkeer beter overzicht te geven. In hetzelfde plan worden de omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden opgesteld. De rotonde ligt op een doorgaande weg en overlast voor verkeer is niet te vermijden. De komende weken wordt daar meer over bekend.

Na de herinrichting van de rotonde wordt de riolering vervangen en wordt ook groot onderhoud uitgevoerd aan de verhardingen en het groen op de Raadhuislaan, Oranjeboomstraat, Sir Winston Churchillweg, Christiaan Huijgensstraat, Van Heuven Goedhartstraat, Prof. Asserlaan en het deel van de Koninklijke Marinelaan tussen de Zwaluwweg en Molenlaan.

Wadi
Het gebied wordt ingericht als dertigkilometerzone. Waar mogelijk worden de woonstraten klimaatadaptief ingericht door bijvoorbeeld te vergroenen of hemelwater op te vangen en te infiltreren in een zogenaamde wadi. Dat staat voor Water Afvoer Drainage en Infiltratie en komt van het Arabische woord voor een drooggevallen rivierdal. Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen en bedrijven bereikbaar voor hulpdiensten.

Persleiding
Ook de persleiding tussen het rioolgemaal Molenlaan en de Leidseweg wordt vervangen. De nieuwe persleiding loopt dan niet meer door het centrum van Voorschoten, maar gaat vanaf het rioolgemaal via de Molenlaan, Oranjeboomstraat en Raadhuislaan naar de Leidseweg. Zo wordt de afvoer van rioolwater richting de waterzuivering verbeterd. De huidige persleiding wordt buiten werking gesteld, maar pas verwijderd wanneer groot onderhoud aan de Voorstraat, Treubplein of Schoolstraat wordt uitgevoerd.

De rijbaan van de Sir Winston Churchillweg bij de Albert Heijn wordt versmald om te voorkomen dat twee vrachtauto’s op hetzelfde moment op de rijbaan aanwezig kunnen zijn. Dit veroorzaakt een te hoge asbelasting op het parkeerdek, waardoor schade kan ontstaan aan de parkeergarage.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×