In de nieuwbouw van het scholencomplex in de Stevenshof komt ook een kindcentrum. (Foto: De Wereldwijzer)

FloreoKids gaat kindcentrum in nieuw scholencomplex Stevenshof verzorgen

Kinderopvangorganisatie FloreoKids gaat de kinderopvang organiseren vanuit het nieuwe scholencomplex in de Stevenshof. Voor die klus waren twee partijen in de race. Naasrt FloreoKids was dat ook Partou.

Een beoordelingscommissie met daarin de directeuren van PROOLeiden-Leiderdorp en SCOL en vertegenwoordigers van beide schoolbesturen en de gemeente hebben op basis van de inschrijvingen en de presentaties geoordeeld dat FloreoKids de beste papieren heeft voor het realiseren van een Kindcentrum. De organisatie scoorde op een aantal punten beter dan Partou. Het ging daarbij vooral om de ervaring met het werken in een kindcentrum en hoe de werkwijze vertaald wordt naar de situatie in de Stevenshof.

Nieuwbouw
Het nieuwe gebouw komt in plaats van de bestaande scholen aan de Antoinette Kleynstraat in de Stevenshof. Daar zitten nu nog OBS De Stevenshof van PROOLeiden-Leiderdorp en De Wereldwijzer van SCOL. Die laatste bestaat uit de voormalige basisscholen De Zwaluw en ’t Klankbord. Het scholencomplex wordt gesloopt en in plaats daarvan komt er duurzame nieuwbouw. De bouw start naar verwachting volgend jaar. De oplevering is voorzien in 2027. Het schoolbestuur van SCOL zal het nieuwe gebouw namens de twee scholen en de gemeente gaan laten bouwen.

In het nieuwe gebouw komt naast de bestaande scholen ook een kindcentrum. Daarbinnen werken onderwijs en opvang vanuit één pedagogische visie samen aan de ontwikkeling van de kinderen. De realisatie van het kindcentrum gaat ongeveer twee miljoen euro kosten.

Bij een nieuw gebouw, waar de gemeente eigenaar van is en ze de ruimte voor de buitenschoolse opvang (BSO) verhuren aan een kinderopvangorganisatie, mag de huidige kinderopvangorganisatie niet automatisch meeverhuizen. Dat is nu nog Partou. Het is wettelijk verplicht om ook andere organisaties een gelijke kans te geven om de voorschoolse educatie (peuteropvang) en buitenschoolse opvang te gaan verzorgen. In de selectieprocedure is nu dus voor Floreokids gekozen. Tot de opening van het nieuwe gebouw blijft Partou de opvang voor beide scholen verzorgen.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×