Op allerlei manieren worden we met z'n allen steeds minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. (Foto: Chris de Waard)

Gemeente Leiden steunt Energiek Leiden ook op langere termijn

De Leidse energie coöperatie Energiek Leiden kan ook na volgend jaar rekenen op financiële steun van de gemeente. Dat heeft de gemeenteraad besloten bij de behandeling van de kaderbrief waarin allerlei financiële besluiten worden vastgelegd in aanloop naar de begrotingsbehandeling in het najaar.

Sinds begin dit jaar heeft Energiek Leiden van de gemeente een groter aandeel gekregen in de energietransitie. De organisatie kreeg daarvoor ook meer middelen, maar die waren alleen voor 2024 en 2025 geregeld. Op verzoek van de gemeenteraad gaat wethouder Van Delft nu al op zoek naar middelen om Energiek Leiden ook na 2025 financieel te ondersteunen.

Van Delft is zelf ook wel positief over dart voorstel, maar hield in eerste instantie de boot af en wilde het pas volgend jaar bekijken. Door de interventie van de gemeenteraad is er nu dus eerder meerjarige duidelijkheid voor Energiek Leiden. De organisatie kan zich daardoor ook in de toekomst bezig blijven houden met het helpen van Leidenaren bij het maken van de overstap naar een duurzame energievoorziening te maken.

Het breed gesteunde voorstel van de Partij voor de Dieren kwam er nadat eerder al duidelijk was geworden dat de samenwerking tussen Energiek Leiden en de gemeente van beide kanten als positief wordt ervaren en beide partijen de samenwerking ook voort willen zetten. Het geld daarvoor was alleen nog niet geregeld.

 

 

Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×