Paardjes aaien. Het kan zaterdag weer op de Voorschotense paardenmarkt. (Foto: Nelleke de Vries)

Voorschotense Paardendagen op 26, 27 en 28 juli

Nog even en dan beginnen de Voorschotense Paardendagen met op vrijdagavond 26 juli de ‘Paardennach’ bij Het Wapen van Voorschoten op de Voorstraat. Ook zaterdag 27 en zondag 28 juli staat het dorp in het teken van het paard met de paardenmarkt, het NK kortebaandraverij en nog veel meer.

Wie de echte paardenmarkt wil meemaken moet er vroeg bij zijn. De markt aan de Voorstraat begint om 6.00 uur ’s morgens. De aangevoerde paarden en pony’s worden bij de slagboom gekeurd door de dierenarts. Bij goedkeuring worden ze naar hun standplaats op de Voorstraat geleid.

Om 10.00 uur wordt de paardenmarkt officieel geopend met het ‘planten’ van het marktkruis door burgemeester Nadine Stemerdink op de Treubstraat. De markt duurt ongeveer tot 12.00 uur. Wie alle paarden gezien heeft, kan ook de jaarmarkt in het centrum van Voorschoten bezoeken en op het burgemeester Van der Haarplein staat de kermis.

In de middag wordt het Nederlands kampioenschap Kortebaandraverij op de Van Beethovenlaan verreden, waarbij de top van de volbloedpaarden tegen elkaar draaft op een uitgezette baan.

’s Avonds vanaf 19.00 uur zijn er op de Voorstraat demonstraties met tuigpaarden en kunnen stoere en sterke jongens en meiden touwtrekken tegen het Belgische paard. Daarna volgt het avondprogramma met allerlei optredens, verzorgd door de horeca in de Voorstraat.

Zondags is er hobbyhorse, zegt maar stokpaardje rijden. En ringsteken op de Voorstraat. Op het terras van Floris V is een seniorenmiddag.

Kijk voor het volledige programma op de website van de Voorschotense Paardendagen en luister nog even naar onze interviews met de organisatoren van de paardendagen.

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×