(Foto's: Dutch Eurythmy Dance Ensemble)

AardeDans op Stadstuinderij Het Zoete Land

Het Dutch Eurythmy Dance Ensemble (DeDae) stelt op zaterdag 7 september de aarde centraal tijdens een bijzondere voorstelling in de buitenlucht. Bij Stadstuinderij Het Zoete Land aan de Zoeterwoudsesingel in Leiden danst het gezelschap de voorstelling ‘AardeDans’.

“Wij dansen voor de aarde”, vertelt Susanne Visbeen van DeDae. De afkorting van de naam spreek je overigens uit als DéDé. “De aarde is een ‘JIJ’. Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus dansen we de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten. De voorstelling toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. Dat is onze boodschap: Onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.”

In de AardeDans gaan teksten, livemuziek, zang en beeld in elkaar over: “Teksten uit ‘Broze aarde’ van A. Krog bijvoorbeeld”, zegt Visbeen. “En een fragment uit de proloog ‘Iets met Boeren’ van Peter Dictus / Bureau Pees. En muziek van Vivaldi, Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg.”

Visbeen: “Het thema aarde is nu ontzettend actueel. Hoe gaan we met de aarde om? Daarom denk ik dat dit veel mensen aan zal spreken.”

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×