(Foto: PR)

OV-inloopspreekuur in Stevenshof en Merenwijk

OV-ambassadeurs van Arriva en Incluzio verzorgen maandelijks op twee locaties in Leiden een OV-inloopspreekuur. Tijdens het spreekuur geven ze advies en tips geven aan 55-plussers over het reizen met de trein en bus. Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis wordt dan een stuk makkelijker.

Uit onderzoek van Arriva blijkt dat zestig procent van de senioren in Zuid-Holland niet met de bus reist. Om hier verandering in te brengen helpt het OV-bedrijf hen met antwoorden op vragen en uitdagingen die zij hebben binnen het openbaar vervoer. “Zo helpen we senioren langer zelfstandig te reizen en kunnen de deelnemers zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is.”

“Na een fijn gesprek was het me helemaal duidelijk hoe ik saldo van mijn OV-chipkaart terug kon krijgen”, zegt bijvoorbeeld de 82-jarige Gert. “Door het gewoon te doen, blijkt het allemaal erg mee te vallen.”

Elke tweede dinsdagmiddag en vierde donderdagmiddag van de maand zijn de OV-ambassadeurs te vinden in Huis van de Buurt Stevenshof of Op Eigen Wieken. In augustus zijn dit de volgende data en plaatsen:

Dinsdag 13 augustus van 12.30 tot 14.00 uur in het Huis van de Buurt Stevenshof aan de Trix Terwindtstraat 2 in Leiden en op donderdag 22 augustus van 16.00 tot 17.30 uur in het Huis van de Buurt Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5 in Leiden

Naast het inloopspreekuur houden de OV-ambassadeurs ook een telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten ze klaar om vragen over reizen met het openbaar vervoer te beantwoorden.

De telefonische spreekuren zijn maandag- tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur . De OV-ambassadeurs zijn bereikbaar op 033- 208 23 80.

In verband met de vakantieperiode is het telefonisch spreekuur tot eind augustus alleen in de ochtenden.

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×