(Foto: Vattenfall)

Vattenfall stopt met slogan ‘Fossielvrij leven binnen één generatie’

Energieleverancier Vattenfall, ook prominent actief in Leiden, stopt met het gebruik van de slogan ‘Fossielvrij leven binnen één generatie’. Dat doet het bedrijf na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt. Volgens de ACM is deze duurzaamheidsclaim ‘mogelijk misleidend’.

“Bedrijven moeten in hun communicatie met hun klanten concreet en duidelijk zijn. Alleen zo kunnen die de duurzaamheidsinspanningen van bedrijven op een goede manier betrekken in hun keuze”, zo zegt Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM. Vattenfall zegt zich te beraden op een nieuwe slogan.

Vattenfall, een multinational van Zweedse origine, gaat restwarmte uit de Rotterdamse havens leveren aan het Leidse warmtenet. Die warmte wordt getransporteerd via een pijpleiding, de zogenoemde WarmtelinQ. Verwacht wordt dat de eerste warmte op deze manier in 2027 beschikbaar komt.

Piek
In verband met de WarmtelinQ bouwt Vattenfall in het Bio Science Park een piek- en back-up-installatie die gasgestookt is. “Die dient ertoe om in de wintermaanden bij hoge warmtevraag (piek) of bij storingen en onderhoud (back-up) ook warmte te kunnen garanderen”, aldus Vattenfall.

 

 

Duurzaamheid Economie Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×