De Paardendagen Voorschoten trokken afgelopen weekend weer heel wat publiek. (Foto's: Chris de Waard, video: Jan Frensen)

Zonovergoten paardenmarkt in Voorschoten

In een stralend zonnetje vonden afgelopen weekend de Voorschotense Paardendagen plaats. Met op zaterdag eerst de paardenmarkt en ’s middags de honderdste editie van de kortebaandraverij op de Van Beethovenlaan. Daar werd supervrijwilliger Jan Berg in het koninklijke zonnetje gezet.

Na de opening tegenover de dorpspomp die zaterdag ook volop in gebruik was om emmers water voor de paarden te vullen, plantte burgemeester Nadine Stemerdink traditioneel het marktkruis in de marktpaal op de Treubstraat.

Daarna ging de Paardenmarkt officieel van start met activiteiten als koek-slaan. Daarbij gaat het erom een ontbijtkoek in zo min mogelijk slagen met een speciale houten plank in twee stukken te slaan. De eerste ronde werd gewonnen door de burgemeester.

’s Middags waren ook in het Berkhoutpark weer traditionele kinderactiviteiten zoals het Vliegende Tapijt, waarbij de kleintjes op een enorm Perzisch tapijt werden voortgetrokken door een aantal Belgische trekpaarden, zogenoemde Belsen.

Maatschappij Voorschoten Paardendagen Voorschoten 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×