Nettenboetsters aan het werk. (Foto: Dunea)

Tijdelijk museum 150 jaar geschiedenis Dunea

De Duinkamer bij bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel is vanaf morgen ingericht als Dunea-museum. Er is tot eind september een expositie van foto’s, prenten en attributen uit de 150-jarige geschiedenis van duin, water en Dunea.

Thema’s als natuurbeheer, cultuurhistorie, onderzoek en monitoring, recreatie-handhaving-educatie en waterwinning komen terug in teksten en beelden.

De officiële opening van het tijdelijke museum is op 1 augustus om 10.00 uur. De tentoonstelling wordt op ludiek wijze geopend door de Graaf van Meijendel. Die heeft een schatkist gevonden met daarin de sleutel van het museum. Donderdagochtend zal hij samen met divisiemanager Wendy Kloeg-Laeven van Dunea de sleutel in het slot steken. Zodra de deur open gaat, worden de bezoekers mee terug genomen in de tijd.

Nettenboetsers
Om het plaatje compleet te maken zijn er bij de opening nettenboetsers aanwezig. Vroeger repareerden zij de vissersnetten op het veld voor de watertoren in Scheveningen. Dat werd toen ook wel het nettenboetsersveld of Harstenhoek genoemd. Na de opening geven de dames tot 12.00 uur een demonstratie. Ook lopen er schapen rond. Al halverwege de 19e eeuw hielpen die in Meijendel bij het natuurbeheer.

Iedereen is welkom bij de opening op 1 augustus om 10.00 uur bij De Tapuit.

Openingstijden
Het duinmuseum is straks van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur. Op zondag en maandag is het gesloten. Entree is gratis. Het tijdelijk museum is tot eind september open.

Cultuur Maatschappij Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×