Op dag drie van Jeugddorp Leiden verrichtte locoburgemeester Julius Terpstra de officiële opening. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst)

Jeugddorp Leiden in volle gang

“Dit is nou echt het allerleukste van wethouder zijn”, lacht een opgetogen Julius Terpstra nadat hij Jeugddorp Leiden 2024 in bijpassend shirt officieel heeft geopend.

Twee weken lang sporten, knutselen, toneel, workshops en natuurlijk vooral huttenbouw op het terrein van Jeugddorp aan de Voorschoterweg. Voor de 59e en laatste keer, want vanaf 2025 wordt Jeugddorp georganiseerd op het terrein van Leiden Atletiek in de Leidse Hout. Langs de Vliet komt een nieuwe gemeentewerf, aangevuld met bedrijvigheid en een nieuw energiestation.

De kinderen zijn maandag al begonnen met het bouwen van hutten, knutselen en sporten, maar de opening is altijd een paar dagen later. Dan is er al wat te zien qua bouwwerken en zijn de kinderen inmiddels ook helemaal in de vakantiesfeer. Het weer zit dit jaar ook mee. Vorig jaar kwam het nog af en toe met bakken uit de hemel.

(Foto’s: Chris de Waard)

Nadat ook de mascotte Rover naar het podium was gekomen, kon begonnen worden met de opening. Felix Huisken, voorzitter van de Rotaryclub Leiden, was blij dat de kinderen het zo naar hun zin hebben op Jeugddorp. Samen met de kinderen riepen ze locoburgemeester Julius Terpstra naar voren om de officiële openingshandeling te verrichten.

Terpstra deed dat door met de botste schaar die de organisatie kon vinden een lint door te knippen. Samen met een van de deelnemertjes, Mia Henzing, terwijl Jarick en Stijn Brusse het lint vasthielden. Terpstra had zijn driejarige dochtertje meegenomen naar de opening. Die vond het allemaal reuzeleuk, maar moet zelf nog een paar jaar wachten, voor ze ook naar Jeugddorp kan. Na het officiële momentje werd er op het sportveld een bijzondere groepsfoto gemaakt. Iedereen moest gaan liggen en de foto werd gemaakt met een drone.

De kinderen hadden er bij de opening overigens al een hele dag opzitten vol activiteiten als knutselen, sporten en natuurlijk hutten bouwen. Hoewel de bouwvakvakantie inmiddels is begonnen, was daar op het veld niets van te merken. Er werd flink op los gezaagd en getimmerd. De hutten lijken elk jaar mooier en groter te worden, er was er zelfs eentje met een voortuin.

Jeugddorp draait volledig op vrijwilligers, veel van hen zijn vroeger als kind hier als deelnemer geweest. De leden van de Rotaryclub Leiden ondersteunen Jeugddorp ook al jaren en zijn daarom elke dag op het terrein te vinden.

Het was al met al een leuke middag bij Jeugddorp en een aanrader voor kinderen die thuis zitten en niet op vakantie gaan. De toegang per dag is 7,50 euro, maar er zijn ook strippenkaarten met vijf keer toegang voor 35,00 euro. Alle informatie staat op de website van Jeugddorp Leiden. Jeugddorp is ook nog volgende week.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×