(Foto: Chris de Waard)

Zoeterwoude keert honderd euro extra energietoeslag uit

Inwoners van Zoeterwoude die de energietoeslag 2023 hebben ontvangen krijgen automatisch een nabetaling van honderd euro. Deze wordt uiterlijk 31 augustus op hun bankrekening gestort. De betreffende inwoners hoeven daar dus niets voor te doen.

De door de gemeente betaalde energietoeslag 2023 wordt in totaal 1.400,00 euro in plaats van de 1.300,00 euro voor huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. De door de gemeente betaalde energietoeslag 2023 voor huishoudens met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm wordt dan 850,00 euro in plaats van 750,00 euro.

“Hoewel de inflatie langzaam weer wat afneemt hebben sommige inwoners het nog steeds heel lastig om de touwtjes aan elkaar te knopen”, zegt wethouder Moniek van Sandick. “De duurdere boodschappen en de hogere maandelijkse lasten, voel je in je portemonnee. Het is daarom fijn dat we dit extraatje kunnen geven aan de inwoners met de laagste inkomens.”

Van Sandick roept inwoners die het niet langer lukt om hun rekeningen te betalen op om vooral op tijd hulp te gaan zoeken. “Dat kan via onze gemeentelijke schuldhulpverlening of met hulp van Schuldhulpmaatjes. Blijft niet te lang wachten, hulp vragen is juist durf tonen”, benadrukt de wethouder

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×