De waterkwaliteit bij het zwemstrand van Vlietland is prima. (Foto: Chris de Waard)

Blauwalg in Klinkenbergerplas, water andere recreatieplassen goed

De waterkwaliteit van de de verschillende zwemlocaties in de regio is volgens de laatste metingen goed. Alleen voor de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest geldt sinds enkele dagen een waarschuwing voor de aanwezigheid van blauwalg. De waarschuwing geldt voor zowel de Noordwestoever als de Westoever van de Klinkenbergerplas.

Blauwalg is een drijvende substantie die huidirritatie en maag- en darmklachten veroorzaken. “Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid”, licht een woordvoerder van de Omgevingsdienst Midden-Holland toe. “U mag er wel zwemmen, maar u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid.”

Goed
Het water van de Kagerplassen is bij ’t Joppe aan zowel de Westoever als bij de Merenwijk uitstekend. Dat geldt ook voor camping Spijkerboor (Warmond), Kaageiland, de Vadedoplas in Leiderdorp, het Valkenburgse Meer en recreatiegebied Vlietland.

Net buiten de Leidse regio is het water van de Wijde Aa bij Woubrugge en van de Braassemermeer dik in orde. De Zoetermeerse Plas heeft voor het Noord Aa zwemstrand, naaktstrand en speelvijver een negatief zwemadvies.

Duurzaamheid Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×