Jaap Smit in maart van dit jaar bij het vaststellen van de profielschets voor een nieuwe Leidse burgemeester. (Foto: Chris de Waard)

Commissaris van de Koning neemt afscheid met boek

Hij wilde diergeneeskunde studeren, maar het werd theologie. Hij werd leraar godsdienstonderwijs en later dominee en legerpredikant. Via nog een aantal functies kwam hij bijna elf jaar geleden in het Provinciehuis in Den Haag terecht. Eind van de maand zwaait Jaap Smit af als commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Dat werkzame leven heeft Smit opgetekend in het boek ‘Zonder kompas geen koers’. Het boek is af en vanaf eind augustus ligt het in de boekhandel. “Een reis door het decor van een boeiende loopbaan met observaties over trends en ontwikkelingen in samenleving, politiek, openbaar bestuur en kerk”, zegt Smit er zelf over.

Het noemt het een verhaal over de zoektocht naar een kompas voor onze tijd en onze sterk geseculariseerde samenleving. “Wat is er in de plaats gekomen van die oude en nog steeds actuele verhalen en zijn we nog in staat om elkaar te vinden in een gedeeld verhaal?”

Leiden Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×