Alleen tijdens de Poldercross is het even toegestaan om te zwemmen in het kanaal. (Foto: Jan Frensen)

Oegstgeest waarschuwt: spring niet van bruggen

De gemeente Oegstgeest roept inwoners op niet van bruggen te springen en ook niet in rivieren of kanalen te zwemmen. “Dat kan gevaarlijk zijn en is bovendien verboden”, waarschuwt de gemeente. “En boetes kunnen flink oplopen.”

Met het warme zomerweer is het aantrekkelijk om het water op te zoeken en eens een lekkere duik te nemen. “Inwoners moeten dat vooral doen, maar alleen op plekken waar dat toegestaan is”, aldus de gemeente Oegstgeest. “Je kan door grote schepen makkelijk meegetrokken worden onderwater. En je bent heel slecht zichtbaar. Ook de stroming in kanalen kan gevaarlijke situaties opleveren. En springen van bruggen is al helemaal onverstandig.”

APV
Over dat laatste was de gemeenteraad het eerder dit jaar niet eens. Bij een discussie over een herziene versie van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) gingen er stemmen op om het verbod op van bruggen springen op te heffen. De burgemeester wist de raad echter te overtuigen dat de regel er met een goede reden is. Bij het van een brug springen weet je nooit waar je op terecht komt. Metaal op de bodem van kanalen kan bijvoorbeeld vervelende gevolgen hebben. Door het opheffen van het verbod op het springen van bruggen zou de gemeente zich bovendien problemen op de hals halen wat betreft aansprakelijkheid als het mis gaat.

Plassen
Inwoners kunnen dus maar beter uitwijken naar een zwemplas. Hoewel de Oegstgeester Klinkenbergerplas momenteel wellicht niet de beste plek is. Daar is namelijk blauwalg aangetroffen.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×