Aan het Morspad zit het het sociaal pension van De Binnenvest voor dak- en thuislozen. (Foto: Chris de Waard)

Stadscongres over mensen met verward gedrag

Leiden gaat een stadscongres organiseren om ervaringen uit te wisselen met politici en betrokkenen uit het veiligheids- en het zorgdomein om zo van elkaar te leren welke mogelijke oplossingen goed werken bij het helpen van mensen die verward gedrag vertonen. Dat voorstel van D66 Leiden wordt breed gedragen in de Leidse politiek en daarom de komende tijd uitgewerkt.

Doel van de expertsessie is maatregelen in kaart brengen om mensen die verward of onbegrepen gedrag vertonen op zo’n manier te helpen dat hun gedrag niet meer tot overlast leidt.

Het aantal meldingen van dit type overlast steeg vorig jaar alleen al in Leiden tot 1.662. Eerder was een streefcijfer voor het aantal overlastmeldingen van mensen die verward gedrag vertonen bepaald op minder dan duizend. Vaak gaat het daarbij om mensen met een alcohol- en drugsverslaving.

Politie en de BOA’s komen deze groep overlast gevende personen steeds vaker tegen op straatkomen. Het afhandelen van de meldingen legt daardoor ook steeds meer beslag op de politie- en handhavingscapaciteit. Overigens speelt het probleem zeker niet alleen in Leiden, maar in heel Nederland is een zorg- en veiligheidsvraagstuk. De Leidse cijfers vinden de raadsleden echter dermate zorgwekkend dat ze er echt iets aan willen doen.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×