Eerder dit jaar bleek al dat niet alle kinderen in Oegstgeest tevreden zijn met de speelgelegenheden in hun buurt. (Foto ter illustratie: Willemien Timmers)

Oegstgeest komt met nieuw plan voor spelen en bewegen

De gemeente Oegstgeest vraagt inwoners om hulp bij het opstellen van een nieuw plan voor spelen en bewegen. De gemeente wil graag weten hoe speeltuinen, parken en sportplekken door de inwoners beleefd worden. Op basis van de inbreng van de inwoners komt Oegstgeest vervolgens met een nieuw plan.

Omdat speeltuinen bedoeld zijn voor kinderen roept de gemeente inwoners op om de vragenlijst die bureau Speelplan in opdracht van de gemeente heeft gemaakt, samen met de kinderen in te vullen. Als onderdeel van het onderzoek ging het bureau eerder al met schoolkinderen de wijk in om van hen te horen hoe ze de speelplekken ervaren.

Handtekeningen
Eerder dit jaar bleek al dat niet alle kinderen in Oegstgeest tevreden zijn met de speelgelegenheden in hun buurt. Sten uit Poelgeest bood toen 160 handtekeningen aan wethouder Bus aan. De basisschoolleerling en zijn buurtgenoten willen graag meer speelgelegenheden in de wijk. “Sinds ik hier woon, speel ik veel minder buiten dan eerst. Dat komt omdat deze grote wijk maar twee kleine saaie speelplekken heeft waar we niet graag spelen”, schreef Sten toen in een brief aan de gemeente.

 

Of het plan direct leidt tot nieuwe speelplekken is overigens nog maar de vraag. Uit antwoorden op vragen vanuit de gemeenteraad blijkt dat er geen budget is voor nieuwe speeltoestellen, maar uitsluitend voor het keuren en repareren van bestaande toestellen. “De opwaardering van speelplekken in 2023 en 2024 gebeurt met middelen uit het budget dat bestemd is voor groen”, antwoordde de gemeente toen. “Er is geen budget voor het structureel vervangen van speelvoorzieningen.”

De vragenlijst van de gemeente is in te vullen tot 16 september en is meerdere keren in te sturen. Bijvoorbeeld voor jezelf en voor je (klein)kind.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×