Vlietlandbrug of 'De Blauwe brug' is populair bij jongeren. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Duiken van bruggen: ook bij zeer mooi weer niet toegestaan

De gemeente Voorschoten en de afdeling handhaving van die gemeente waarschuwen met een boodschap voor de gevaren van het duiken of springen van bruggen in rivieren en kanalen.

Bij de Vlietlandburg, een populaire plek onder jongeren, vertellen twee handhavers dat brugspringen is niet alleen gevaarlijk is, maar ook nog eens niet toegestaan. Het gevaar loert zowel boven als onder water.

Schepen hebben een zuigende werking, waardoor er een gevaarlijke sterke stroming ontstaat. Die stroming kan een zwemmer meesleuren met mogelijk verdrinking als gevolg. De stroming en diepteverschillen in rivieren en kanalen  zorgt bovendien voor plotselinge temperatuurswisselingen. Onderkoeling of kramp liggen dan op de loer.

Onder water
Een brug is vaak hoger dan deze lijkt. Met water dat bovendien troebel is, is niet te zien wat er onder water ligt. Ook de diepte van het water is lastig in te schatten. “Je weet dus nooit waar je op terechtkomt”, aldus een van de handhavers.

Brugspringen en zwemmen is op veel plekken verboden. “Wil je toch even afkoelen en een duik nemen? Zoek dan een geschikte zwemlocatie bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan recreatiegebied Vlietland”, besluit een handhaver.


Handhavers op Vlietlandbrug. (Foto: Insta gemeente Voorschoten)

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×