(Foto's: Emile van Aelst).

Vier maanden lang fietsen langs gedenkwaardige plekken Herman Boerhaave

Dorpsmarketing Oegstgeest heeft een fiets- en wandelroute langs plekken waar Herman Boerhaave werd geboren, werkte en woonde in twee talen uitgebracht.

“De route wordt nu landelijk onder de aandacht gebracht via de gratis ABWB app Eropuit met 550.000 abonnees”, vertelt een enthousiaste Marjolein van der Jagt. De dorpsmarketeer heeft de handen ineen geslagen met Fleur Visser die sinds begin dit jaar directeur is van kasteel Oud Poelgeest. Boerhaave kocht het landgoed driehonderd jaar geleden. Weliswaar met geld van zijn echtgenote, maar toch.

Het kasteel doet daarom de komende maanden ook wat extra’s rond de beroemde arts die het zelfs tot Rector Magnificus van de Universiteit Leiden schopte.

Burgemeester Emile Jaensch, dorspmarketeer Marjolein van der Jagt en directeur Fleur Visser van Kasteel Oud Poelgeest vertellen over de fiets- en wandelroute van Boerhaave.

Samen met de Wolkers wandelroute heeft het dorp er nu weer een mooie tocht bij, vindt ook burgemeester Emile Jaensch. “Ik woon langs de route en ook vlakbij een parkeerplaats. Daar zie ik nu al mensen uit het hele land aankomen met de fietsen achterop. Die komen speciaal hierheen om de route te rijden en dat kunnen er nu alleen maar meer worden.”

Alle informatie over de fiets- en wandelroutes staat op www.terugnaaroegstgeest.com.

Cultuur Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×