Het ijsbaanterrein in de stevenshof zou veel intensiever gebruikt moeten worden. Daarvoor worden nu plannen gemaakt. (Foto: Chris de Waard)

Leidse Gemeenteraad wil multifunctionele inrichting terrein ijsbaan Stevenshof

Op initiatief van de PvdA, VVD en de PvdD in Leiden gaat de gemeente onderzoeken of het terrein van de ijsbaan in de Stevenshof het jaar rond gebruikt kan worden door Leidse sporters. Het terrein moet als het aan de raadsleden ligt zo groen mogelijk blijven. Daarbij hoort onder meer dat kunstgras of een verharde ondergrond zo mogelijk moet worden vermeden.

Over een multifunctionele inrichting van de ijsbaan wordt al jaren gesproken. Doel is ervoor zorgen dat het terrein ook door andere sporters en organisaties gebruikt kan worden, zonder dat de schaatsfunctie verloren gaat. Dat laatste is nog steeds een leuke activiteit in de wijk, maar het komt steeds minder vaak voor dat de ijzers daadwerkelijk onder gebonden kunnen worden. Afgelopen winter alleen op donderdag 11 januari.

Andere gebruikers van het terrein zijn een scoutingvereniging en muziekvereniging die er soms een activiteit organiseren. De drie eerdergenoemde partijen willen nu dat de gemeente samen met meerdere betrokkenen, zoals de buurtsportcoaches, een plan gaan uitwerken voor zo’n multifunctionele invulling van de ijsbaan. Dat past ook goed bij al langer geldend beleid om extra sportplekken in de stad te creëren.

Geld voor de plannenmakerij en de uitvoering van de herinrichting van het ijsbaanterrein is er al. Daarvoor mag sportwethouder Spijker gebruik maken van reeds beschikbaar budget voor ongeorganiseerde sporters dat eerder beschikbaar werd gesteld als compensatie voor het verdwijnen van sportareaal in de Vlietzone. Eind dit jaar wil de raad een terugkoppeling van het college.

Leiden Maatschappij Politiek Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×