Voorschotenaren kunnen een lening afsluiten voor het aanpassen van de eigen woning. (Foto: Pixabay)

Langer thuis blijven wonen met een lening in Voorschoten?

Inwoners van Voorschoten die thuis willen blijven wonen maar daar het eigen huis voor moeten aanpassen, kunnen een lening voor dat werk afsluiten. Het gaat om leningen van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).De gemeente Voorschoten wil weten of daar belangstelling voor is en heeft een enquête uitgeschreven.

Het gaat dan onder andere om extra grepen in de badkamer, het verplaatsen van de slaapkamer naar de begane grond of het plaatsen van een traplift. “SVn biedt mensen zo de mogelijkheid om langer in hun eigen woning te blijven wonen. Bijvoorbeeld als ze ouder worden of minder mobiel zijn”, zegt wethouder Hans van der Elst. “We willen graag weten of inwoners van gemeente Voorschoten geïnteresseerd zijn in zo’n lening, dus ik roep onze inwoners van harte op om de enquête in te vullen. Dan kunnen wij met de uitkomsten aan de slag.”

Drie soorten leningen
De gemeente kan drie soorten leningen aanbieden. De Stimuleringslening is een hypothecaire lening of een persoonlijke lening. Deze lening geldt alleen voor koopwoningen. Met de Verzilverlening maakt de inwoner gebruik van de overwaarde op de woning. Ook deze lening geldt alleen voor koopwoningen. De Blijverslening heeft een hypothecaire of persoonlijke vorm. Deze lening biedt mogelijkheden voor woningeigenaren, maar ook voor huurders.

Enquête
De enquête bestaat uit tien vragen. Invullen duurt maximaal vijf minuten. Inwoners kunnen deelnemen tot 30 september aanstaande. Meer informatie is te vinden op de website van SVn via de zoekterm lening langer thuis wonen of stuur een e-mail aan wonen@voorschoten.nl.

De enquête staat op www.voorschoten.nl/denk-mee of ga rechtstreeks naar de enquête.

Inwoners die de enquête graag op papier invullen, zijn tijdens openingstijden welkom bij de receptie van het gemeentehuis aan de Leidseweg.

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×