Marco van Bemmel en Frederik Zevenbergen delen de eerste leeuwtjes uit aan Lea en Rosa (Foto's: Provincie Zuid-Holland)

Leeuwenknuffels voor kinderen in nood op wegen in Zuid-Holland

Weginspecteur Marco van Bemmel en gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer) van de provincie Zuid-Holland hebben de eerste twee leeuwenknuffels uitgereikt aan Lea (8) en Rosa (6) uit Leiden. De kinderen mochten de knuffels meteen uitproberen. “Ik noem hem Pluisje, omdat hij zo pluizig is”, zei Rosa.

Kinderen in nood op een provinciale weg in Zuid-Holland krijgen voortaan een leeuwenknuffel. Weginspecteurs van de provincie hebben de pluche beesten vanaf nu aan boord om weg te geven na bijvoorbeeld een verkeersongeval. De provincie volgt daarmee het voorbeeld van de politie die al langer soortgelijk knuffels uitdelen. Bij de politie gaat het niet om leeuwen, maar om troostbeertjes.

Stoer
Weginspecteurs van Zuid-Holland zijn vaak als eerste ter plaatse bij een ongeval, bijvoorbeeld om een rijstrook af te sluiten en andere praktische zaken te regelen. Omdat zij behoefte hadden aan een extra middel om kinderen in een emotionele situatie te troosten, ging de provincie op zoek naar een geschikte knuffel. Dat is een leeuw geworden, omdat dat dier stoer en sterk is en bovendien voorkomt op de Zuid-Hollandse provincievlag.

Veilig
Zuid-Holland heeft 26 weginspecteurs, waaronder 4 buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). De inspecteurs rijden dagelijks over de 555 kilometer aan provinciale wegen in Zuid-Holland. Ze voeren weginspecties uit en verlenen andere hand- en spandiensten om de wegen veilig te houden. De weginspecteurs opereren vanuit steunpunten in Delfgauw, De Banne (in Gorinchem), en N11 (Leiden), Numansdorp en Coenecoop (Waddinxveen).

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×