(Foto's: Annack Elzenga en Wilke Geurds)

Nacht van Ontdekkingen heeft dit jaar meer locaties, meer optredens en een afterparty

Ook dit jaar vindt hét kunst- en kennisfestival ‘Nacht van Ontdekkingen’ weer plaats rondom de Hortus botanicus Leiden, het Academiegebouw, het PJ Veth gebouw en de Oude Sterrewacht. Twee nieuwe locaties zijn de Pieterskerk en het Gravensteen. De afterparty is in Nobel met onder andere een optreden van Lander en Adriaan.

Op verschillende plekken in het festivalgebied kunnen de bezoekers op zaterdag 14 september kennismaken met beginnende makers, jonge onderzoekers en kunstenaars. Een ontdekkingstocht langs muzikale optredens, exposities, theatervoorstellingen, debatten, workshops en lezingen rondom de thema’s kunst en wetenschap.

Nieuw dit jaar zijn de Pieterskerk en het Gravensteen als festivallocatie. Daar worden lezingen gehouden en zijn interactieve acts en kunstinstallaties te zien. Daarnaast melden alle bezoekers zich dit jaar eerst op het Pieterskerkplein om hun ticket te scannen, voordat ze op ontdekkingstocht gaan.

Net al bij alle eerdere edities doet Sleutelstad de hele avond verslag van de Nacht van Ontdekkingen. Via een liveblog op onze website en via de radio.

AI recepten
Het programma van de Nacht van Ontdekkingen is ook dit jaar weer een echte ontdekkingstocht. Bijvoorbeeld een optreden van acht cello’s tijdens het optreden van Cello Octet Amsterdam of de smaak van door AI gegenereerde recepten. Ook kunnen de festivalgangers leren om robots te laten dansen of de perfecte versie van henzelf te creëren.

Afterparty
Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.nachtvanontdekkingen.nl/tickets en geven ook toegang tot de officiële afterparty in Nobel waar onder andere Lander & Adriaan optreden in een speciale 360 setting.

Days of Art&Science
De Nacht van Ontdekkingen is onderdeel van de Days of Art&Science, een interdisciplinair evenement met activiteiten op het snijvlak van kunst en wetenschap. De Days of Art&Science heeft als doel om krachten te bundelen van meerdere organisatoren en een podium te bieden aan kunstenaars en wetenschappers.

De Nacht van Ontdekkingen is een samenwerking van Leiden&Partners, Cultuurfonds Leiden, de Universiteit Leiden en Gemeente Leiden. De organisatie is in handen van Alexander Mouret en Marlijn Kok. Dit jaar hebben ook de Leidse organisatoren Bas Schreuder, Bastiaan Bakker en Bjorn de Jong zich bij de organisatie gevoegd.

Advertentie

Cultuur Leiden Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×