(Foto: Chris de Waard)

Na zomervakantie rijdt Arriva met meer bussen

Arriva gaat vanaf maandag 2 september op werkdagen extra ritten aan de dienstregeling toevoegen op diverse drukke lijnen in de Leidse regio. De extra bussen rijden zowel in als buiten de spits.

Op basis van dagelijkse metingen van het aantal reizigers en de start van MBO, HBO en het universitair onderwijs speelt Arriva met de vernieuwde dienstregeling in op de actuele reisbehoefte van inwoners van de regio Leiden. De dienstregeling van Arriva loopt tot december dit jaar. In december neemt Qbuzz voor de komende dertien jaar het busvervoer in de regio’s Leiden, Bollenstreek, Alphen aan den Rijn en Gouda over van Arriva.

Belangrijkste wijzigingen
Lijn 9 Leiden Centraal – Leiden Bio Science Park
Lijn 9 rijdt gedurende de hele dag vaker. In totaal biedt Arriva ongeveer vijftig procent meer ritten aan op deze lijn. Lijn 9 rijdt ook in de daluren en de ritten zijn dan afgestemd op onder andere de lestijden van de hogeschool en de universiteit.

Lijn 169 Alphen aan den Rijn – Leiden Centraal
Deze lijn rijdt in de ochtendspits vier maal per uur (dat is nu nog twee maal per uur).

Lijn 187 Boskoop – Leiden Centraal
Tussen 6.30 en 19.00 uur verdubbelt de frequentie naar elke dertig minuten op lijn 187. Elk half uur is er een aansluiting op de R-Net Sprinter op station Boskoop. Ook de aansluiting tussen de lijnbus en buurtbus 728 wordt fors verbeterd. Inwoners uit Zoeterwoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Boskoop krijgen een betere verbinding met elkaar en de regio.

Q-Liner 365 Oude Wetering/Roelofarendsveen – Leiden Centraal
In de ochtendspits rijdt er een extra rit tussen Oude Wetering, Roelofarendsveen en Leiden. Hierdoor rijdt er in het drukste halfuur iedere tien minuten een bus.

R-Net 400 Zoetermeer – Leiden Centraal
R-Net lijn 400 rijdt vaker in de ochtendspits. Door het toevoegen van enkele ritten, rijdt deze lijn twaalf maal per uur in de ochtendspits (dat was tien maal per uur).

R-Net 410 Leiderdorp – Leiden Centraal
Op het drukste moment van de ochtendspits is er een extra rit, waardoor er elke tien minuten een bus rijdt tussen Leiderdorp en Leiden Centraal.

R-Net 430/432 Leiden Centraal – Katwijk ESA-ESTEC
Op R-Net lijn 432 van Leiden Centraal naar ESA-ESTEC rijdt een extra bus in de ochtendspits. Hierdoor rijdt lijn 432 tussen 8.00 en 9.00 uur zeven maal.

Reisplanner
Voor de nieuwe dienstregeling adviseert Arriva reizigers hun reis kort voor vertrek te plannen.

Advertentie

Maatschappij Onderwijs Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×