De bus van de hovenier na de inbraak. (Foto: Vrienden van het Singelpark)

Singelpark gedupeerd door inbraak

De vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark zijn flink gedupeerd door een inbraak in de bus van één van de coördinatoren. Niet alleen is er bij de inbraak schade aan de bus veroorzaakt, ook is er allerlei tuingereedschap gestolen. Het gaat daarbij om spullen die de vrijwilligers nodig hebben voor het onderhoud en het maaien van het gras in het park. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus.

Voorzitter Jeroen van Loon van de Stichting Vrienden van het Singelpark is boos en verdrietig over de inbraak. “Met ziel en zaligheid werken ongeveer honderd vrijwilligers aan ons park. Zij geven water, snoeien, planten bollen, slaan paaltjes, halen zwerfafval weg, wieden onkruid en maaien het gras. De vrijwilligers worden begeleid door onze coördinatoren. Door vandalisme en diefstal zijn we nu onmisbaar gereedschap kwijt.”

Om het grasmaaiproject te kunnen continueren, is het noodzakelijk om op korte termijn een aantal materialen zoals een bladblazer met accu’s, een oplader en beschermende kleding aan te schaffen. Van Loon hoopt dat er sponsoren zijn die daarbij willen helpen. “De nood is hoog en onze liquide middelen heel erg beperkt. We hebben overigens ook andere projecten die leuk zijn voor sponsoring. Gegadigden kunnen zich bij mij melden via voorzitter@singelpark.nl.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×