Qbuzz gaat in Groenoord-Noord een remise bouwen voor circa tachtig elektrische bussen. (Impressie: Qbuzz)

Bouw busremise Hallenweg start half september

Over twee weken begint in opdracht van Qbuzz de sloop van de gebouwen op het terrein van de vroegere vuurwerkfabriek Kat in Groenoord-Noord. De leegstaande bouwwerken maken plaats voor een busremise.

Op 15 december neemt Qbuzz het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord over van Arriva. Vanaf dat moment wordt het openbaar busvervoer in onze regio uitgevoerd met de streekBuzz, stadsBuzz, snelBuzz en R-net bussen, zoals Qbuzz ze noemt.

In aanloop naar die overgang werkt het bedrijf aan de voorbereidingen. “De bussen zijn besteld en de locaties worden voorbereid op de start van de concessie”, aldus Qbuzz in een uitnodiging aan omwonenden van de Hallenweg. Daar komt een busremise voor tientallen elektrische bussen en de precieze plannen worden eind van de maand aan de buurt uit de doeken gedaan.

Duidelijk is al wel dat er vanaf 23 september een week lang een zogenoemde puinbreker wordt ingezet om het sloopafval tot gruis te vermalen. Aansluitend wordt het terrein klaar gemaakt voor de inrichting van de remise. Ook worden dan verschillende gebouwtjes geplaatst en wordt de infrastructuur aangelegd om de zero-emissie bussen op te kunnen laden.

Advertentie

Nieuws Busconcessie Zuid-Holland Noord


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×