De brandweer blust voertuigen bij station De Vink eerder deze maand. (Foto: Regio15)

PvdA Voorschoten wil maatregelen tegen incidenten rond De Vink

De autobranden van begin deze maand zijn onacceptabel. Dat vindt de PvdA Voorschoten die daarom van het gemeentebestuur wil weten welke maatregelen er genomen kunnen worden om zulke incidenten in de toekomst te voorkomen. Ook maakt de partij zich zorgen over de capaciteit van de politie en wil daarom weten of die voldoende is en ook wat politie en gemeentelijke handhavers doen om dergelijke incidenten te voorkomen.

Bij het treffen van maatregelen moet, als het aan fractievoorzitter Arnold Posthuma ligt, worden samengewerkt met buurgemeente Leiden. De Vink ligt immers op de grens van de twee gemeentes en aan beide zijden werd brand gesticht. “Natuurlijk is het snel pakken van de daders de eerste prioriteit, maar dergelijke uitwassen moeten ook worden voorkomen”, zegt Posthuma. “Dit soort incidenten draagt bij aan gevoelens van onveiligheid van onze inwoners en de bezoekers van station De Vink.”

Bewoners
Voordat maatregelen van kracht worden, zouden ook de omwonenden moeten worden geraadpleegd. Die weten immers als geen ander wat er in hun buurt gebeurt. “Van bewoners uit de Vlietwijk hebben we vernomen dat in de dagen voor en na de branden vreemde situaties zijn  gesignaleerd.”

Wapens
Zo’n situatie deed zich bijvoorbeeld voor op de avond van zaterdag 10 augustus. Toen werden meerdere aanhoudingen verricht na een bedreiging. Daarbij heeft de politie ook wapens in beslag genomen. De PvdA wil weten of er sprake is van een toename van het aantal incidenten. Bijvoorbeeld of het aantal meldingen dat bewoners bij de politie deden de afgelopen tijd is toegenomen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×