Raadhuis De Paauw in Wassenaar wordt de komende jaren voor ruim twaalf miljoen euro gerenoveerd. (Foto: Chris de Waard)

Renovatie Raadhuis de Paauw gaat ruim twaalf miljoen euro kosten

Architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven heeft de Europese aanbesteding gewonnen die de gemeente Wassenaar had uitgeschreven voor het definitieve plan voor de renovatie van Raadhuis De Paauw. De gemeenteraad stelde voor die renovatie en verbouwing in februari 2022 een krediet van 12.230.000 euro beschikbaar.

Happel Cornelisse Verhoeven gaat nu samen met LBP Sight (Duurzaamheid), Deerns (Installatietechniek, Bouwfysica en Energievoorziening) en Wevers & Van Luipen (Restauratiearchitect) een ontwerpteam vormen dat nu eerst een ontwerp op gaat stellen voor het raadhuis. In een later stadium gaat het ontwerpteam ook de uitvoering begeleiden.

Het voorlopig ontwerp moet eind dit jaar klaar zijn en halverwege 2025 leiden tot een definitief ontwerp. De rest van volgend jaar wordt dan uitgetrokken voor het regelen van alle benodigde vergunningen en de voorbereidende werkzaamheden. De feitelijke renovatie en restauratie start van volgens de planning in februari 2026. In het laatste kwartaal van 2028 moet het gerenoveerde Raadhuis De Paauw dan worden opgeleverd.

Urgent
De renovatie moet volgens het gemeentebestuur nu echt op korte termijn beginnen, zo schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. De staat van het interieur laat geen verder uitstel toe, maar ook de installaties in het gebouw bieden nog amper bedrijfszekerheid. “Het wordt meer en meer urgent.” De renovatie en verbouwing moet binnen het beschikbare krediet van ruim twaalf miljoen euro worden uitgevoerd. In overleg met de gemeentelijke organisatie, inclusief de gemeenteraad als gebruiker van het gebouw, moet het ontwerpteam keuzes maken die ervoor zorgen dat er geen overschrijdingen zijn van het budget.

Advertentie

Maatschappij Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×