(Foto: Gemeente Leiderdorp)

Leiderdorp zoekt raadsleden voor komende verkiezingen

De gemeente Leiderdorp gaat op woensdag 11 september in gesprek met inwoners die misschien interesse hebben om raadslid te worden. Er zijn maar een paar voorwaarden om raadslid te worden.

Een mening over wat er beter kan in Leiderdorp bijvoorbeeld. En niet te beroerd zijn om daar op een feestje of via sociale media over te beginnen. Verder moet je wonen in de gemeente waar je raadslid wilt worden en afhankelijk van de politieke partij waar je je wilt aansluiten, moet je al een bepaalde periode lid zijn om op de kandidatenlijst te komen.

De informatieavond wordt gehouden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Die worden gehouden op 18 maart 2026, maar de voorbereidingen starten volgend jaar al. Zo gaan de politieke partijen een de slag met het schrijven van een programma en het zoeken van kandidaten voor de op verschillende lijsten.

De avond begint om 19.00 uur en het moet een gezellige en interactieve kennismaking met de politiek worden. De informatieavond begint met een welkomstwoord van burgemeester Tjarda Struik. Daarna volgt er een interactieve quiz waarin iedereen meer leert over wat de gemeenteraad eigenlijk doet en wat precies de relatie is met het college van burgemeester en wethouders. Ook is er een speeddate met de politieke partijen.

Burgemeester Tjarda Struik nam het initiatief voor de avond: “We organiseren de bijeenkomst met alle politieke partijen die nu in de gemeenteraad zitten. Zo willen we de stap naar de gemeenteraad kleiner maken.” Struik roept iedereen op om vooral langs te komen. “Zelfs als je maar een beetje nieuwsgierig bent en nog niet weet of het iets voor je is.”

De avond wordt gehouden in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan 1 in Leiderdorp. Aanmelden kan via www.leiderdorp.nl/wordraadslid. De bijeenkomst eindigt rond 21.00 uur.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×