Het ontwerp van het kunstwerk van Casper Faassen waarvoor zojuist een vergunning is verleend. (Foto: 3 October Vereeniging)

Vergunning verleend voor '3 October-kunstwerk' van Faassen

Er is een vergunning verleend voor het kunstwerk van Casper Faassen dat de 3 October Vereeniging cadeau wil doen aan de stad Leiden ter gelegenheid van de 450e verjaardag van Leidens Ontzet.

De gemeente Leiden heeft de omgevingsvergunning gepubliceerd voor het ‘realiseren van twee fonteinen’ in het water van de Rijnsburgersingel tegenover het Bevrijdingsmonument bij Molen de Valk. Dat is de omschrijving van het ontwerp van Faassen dat geïnspireerd is op het drieluik ‘Het laatste oordeel’ van Lucas van Leyden uit 1527.

Het kunstwerk, dat in de plaats komt van de huidige fontein in de Rijnsburgersingel, bestaat uit twee zijpanelen als in het drieluik. Daartussen is leegte. “Tussen de panelen of vleugels en ín de vleugels stroomt water”, zo laat Faassens manager Eva Schreuder weten. “Casper en ik zijn beiden ontzettend blij dat de vergunning binnen is.”

Welkom
Volgens de 3 October Vereeniging laat het kunstwerk openheid zien en de wil van Leiden om een ‘inclusieve stad’ te zijn waar iedereen zich welkom zou moeten voelen. Wie door het kunstwerk rechtstreeks in zijn belangen is getroffen, zoals dat heet, heeft zes weken de tijd om bezwaar te maken.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Politiek Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×