Politievrijwilligers overmeesteren tijdens een oefening op de Hogewoerd een man die zich heeft misdragen in een café. (Foto: Wilco Devilee).

Opsporing verzocht: politie zoekt vrijwilligers

De politie is op zoek naar mensen die politievrijwilliger willen worden. “Daarmee kun je allerlei kanten op, ook als je al wat ouder bent”, zegt een woordvoerder. “Politievrijwilligers staan vooral in contact met het publiek. Hulpvaardigheid en zichtbaarheid staan daarbij voorop. Ook is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en goed met mensen kunt omgaan.”

Er zijn diverse functies waar een vrijwilliger ingezet kan worden. De preventie- en adviesvrijwilliger loopt in uniform op straat en zijn zo ‘de ogen en oren’ van hun beroepscollega’s. “Je geeft preventie-adviezen, je bezoekt plaatsen waar high-impact-crimes hoogtij vieren en je draagt bij aan het imago van de politie.”

In de logistiek is de vrijwilliger chauffeur bij verschillende soorten ondersteuning en als gastheer of gastvrouw ben jij onmisbaar bij een basisteam”, gaat de woordvoerder verder. “Je bent het visitekaartje van het bureau, je ontvangt bezoekers en zorgt dat de eerste indruk van de politie een goede is.”

Opleiding
Politievrijwilligers in de ondersteuning krijgen een interne opleiding van vijftien weken. dat betekent een studiebelasting van één lesavond in de week. Ook biedt de politie de mogelijkheid voor een opleiding tot vrijwilliger ATH/BOA. dat staat voor Assistent Beveiliger A/B. “In deze functie ondersteun je de beroepscollega’s bij de arrestantenzorg en verricht je hand- en spandiensten in het cellencomplex in onder andere Leiden”, aldus de woordvoerder. “Je wordt hiervoor deeltijds opgeleid als BOA binnen het domein arrestantenzorg en krijgt de daarbij behorende bevoegdheden.” Aan deze functie gaat een selectieprocedure vooraf vergelijkbaar met die van de beroepspolitiemensen.

Iedereen die interesse heeft in een functie als vrijwilliger bij de politie kan zich laten inspireren door agenten Ton en Carin die op maandag 9 september vanaf 19.00 uur aanwezig zijn op de voorlichtingsavond in het Regionaal Service Centrum de Yp van de politie aan de Katschiplaan 10 in Den Haag. Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan via vrijwilligers.dh@politie.nl.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×