Sociale huurwoningen in Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Sanctie voor woningzoekende die niet bij bezichtiging verschijnt

Woningzoekenden die staan ingeschreven bij ‘Huren in Holland Rijnland‘ en niet komen opdagen op de afspraak voor een bezichtiging van een huurwoning krijgen vanaf 1 september een sanctie opgelegd. De nieuwe regel geldt bij alle woningcorporaties in Holland Rijnland, waaronder de Leidse regio, de Bollenstreek en de Rijn- en Veenstreek.

Door de krapte op de huurmarkt en de grote vraag naar huurwoningen is het niet tijdig afmelden of helemaal niet komen opdagen op de afspraak een gemiste kans voor een andere aspirant huurder die daarvoor in de plaats wel aanwezig had kunnen zijn.

De eerste keer dat een woningzoekende zich voor een afspraak te laat afmeldt of helemaal niet komt opdagen, wordt volstaan met een waarschuwing. Gebeurt het binnen zes maanden nog een keer dan volgt een sanctie. De woningzoekende mag dan drie maanden lang niet reageren op het huuraanbod.

De opgelegde sanctie heeft overigens geen consequentie voor de inschrijftijd, die loopt gewoon door. Gesanctioneerde woningzoekenden krijgen een mail waarin staat wanneer er weer gereageerd kan worden op het aanbod.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×