Jessica Zwartjes (rechts) met enkele vrijwilligers op Het Zoete Land. (Hoofdfoto: Gerry van Bakel, overige foto's: Chris de Waard)

Stadstuinderij Het Zoete Land viert tienjarig bestaan

De tuinderij op de hoek van de Zoeterwoudsesingel en de Cronesteinkade, Het Zoete Land, viert op 7 september haar tienjarig bestaan met een groot feest. Bezoekers kunnen dan onder meer meedoen aan een workshop keramiek en een belevingsroute volgen over het terrein. Of onder het genot van een hapje en een drankje naar live muziek en moderne dans komen kijken.

Het Zoete Land is een zogenoemd csa-initiatief, dat wil zeggen, ‘community supported agriculture’. Landbouw die door betrokkenheid vanuit de lokale samenleving kan floreren. Zo’n 150 oogstdeelnemers kunnen hier in het seizoen wekelijks groente, fruit en bloemen oogsten. De Stichting Leiden Oogst is oprichter van de stadstuinderij en beheert ook Groentepark Bontekoe, een vergelijkbaar initiatief in de Zeeheldenbuurt.

De bedoeling is om een nauwe relatie tussen de consument en de productie van voedsel te creëren en om de natuur- en klimaatvriendelijke teelt van groenten en bloemen te promoten door middel van een gezondere aardbodem en meer biodiversiteit.

De afgelopen jaren liet Het Zoete Land zien dat met biologische landbouw vele monden gevoed kunnen worden, terwijl tegelijk natuurwaarden worden versterkt. Naast de werkzaamheden van tuinder Jessica Zwartjes hebben ook de inzet van vele vrijwilligers en de steun van meerdere fondsen en andere subsidieverstrekkers het project doen slagen.

Het feest op 7 september duurt van 13.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Alle vrijwilligers, oogstdeelnemers, stagiairs, collegatuinders, buurtbewoners en iedereen die verder nieuwsgierig is, is welkom.

Advertentie

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×