Het Magic Circus trekt door de regio. Vanaf morgen zijn de voorstellingen in Leiden te zien. (Foto's; Emile van Aelst)

Magic Circus met een magische show voor het hele gezin

Deze weken trekt het Magic Circus zoal elk jaar weer door de regio. Na Leiderdorp en Oegstgeest, sloeg het circus begin deze week zijn tenten op in Voorschoten. Vrijdag, zaterdag en zondag staat het circus in Leiden bij de Willem de Zwijgerlaan.

Het Magic Circus is het laatste Nederlandse tentcircus dat nog jaarlijks een volledige tournee maakt van maart tot december. Dit circus heeft en wil geen subsidie, “Bij ons betaalt iedereen maar één keer”, zegt circusdirecteur Maurice Veldkamp daarover. “Doordat we elk jaar een nieuwe show hebben en ook een trouw publiek kunnen wij al tientallen jaren onze voorstellingen geven.” Na een korte zomerstop werd de tournee weer opgepakt in onze regio.

De huidige show heeft als thema Bagage en dat is ook dan ook de rode draad door het hele programma. Het ruim anderhalf uur durende programma is een aaneenschakeling van acrobatiek, jongleerkunst, trapezewerk, afgewisseld met de komische intermezzo’s van clown Jofri, die ook dit jaar weer de harten veroverde van jong en oud.

Het Magic Circus bewijst dat het circus springlevend is. Directeur Maurice Veldkamp werkt met een jong en enthousiast team circusartiesten uit Kenia, Finland, Polen en Nederland. Zij zijn het levende bewijs dat circusscholen over de hele wereld nog steeds met succes jonge mensen opleiden tot topartiesten. Opvallend is dat alle artiesten vrijwel hele programma op het podium zijn. Op het moment dat iemand zijn act doet, vormen de anderen de omlijsting, wat het programma erg flitsend maakt en je geen seconde de kans hebt om je te vervelen of afgeleid te worden.

Aan het slot van de show aan het Burgemeester Van der Haarplein in Voorschoten nog een paar serieuze woorden van circusdirecteur Maurice Veldkamp. “Elk mens heeft zijn eigen bagage, door samen te werken en begrip voor elkaar te hebben is die bagage draagbaar. U zag vandaag artiesten uit verschillende landen met verschillende geloven, maar samen zijn zij een team en steunen elkaar. Eigenlijk zou dat buiten de tent ook zo moeten zijn.”

Informatie over de kaartverkoop en aanvangstijden in Leiden staan op de website van het Magic Circus.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×