Inwoners van Voorschoten horen regelmatig mysterieuze knallen. Een deel wordt nu verklaard. (Foto: Pxhere)

Mysterieuze knallen boven Voorschoten en Leiden deels te verklaren

Al maanden worden er in Voorschoten en een deel van Leiden onverklaarbare knallen gehoord, zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts. Een oproep op deze site leverde nog weinig op over de oorzaak, maar fractievertegenwoordiger Peter Koevoet van de Boer Burger Beweging weet in ieder geval waar de knallen overdag vandaan komen.

“Het zijn geweerschoten”, zegt de Voorschotenaar. “Net zoals overal in Zuid-Holland zijn er ook in Voorschoten veel ganzen. De overlast is zichtbaar in de wijken die aan het water liggen maar vooral in de polders rond het dorp. De actuele faunaschade loopt per boer tot in de tienduizenden euro’s. Daarom wordt er op ganzen gejaagd. En met name vroeg in de ochtend als ze vanuit de plassen de polders intrekken. Een boer wordt alleen gecompenseerd voor door ganzen aangerichte schade als ze ook daadwerkelijk worden bestreden.”

Dat geeft nog geen uitsluitsel over de avonden en nachten want volgens Koevoet mogen de jagers alleen overdag in actie komen. Zelf denkt hij aan vuurwerk maar zo klinkt het niet, laat menigeen weten. De zoektocht gaat verder.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×