De rommel naast de afvalbakken is een doorn in het oog van Pvda en GroenLinks. (Foto: Pvda/GroenLinks)

Ergernis over rommel naast afvalcontainers in Voorschoten

Een ergernis voor veel inwoners van Voorschoten: allerlei rommel die naast de afvalcontainers wordt geplaatst. Het geeft een slechte aanblik, trekt nieuw afval aan, vervuilt de wijk en is een broedplaats van ongedierte. Dat stellen raadsleden Arnold Posthuma (PvdA) en Conny van der Krogt (GroenLinks). Zij vinden dat het anders moet.

De partijen hebben het afgelopen jaar meerdere keren aandacht gevraagd voor dit verschijnsel. “Ondanks het feit dat het college regelmatig afval laat verwijderen, is een verbetering niet zichtbaar”, stellen ze gezamenlijk.

Het gemeentebestuur gaf vorig jaar aan dat er een grondstoffencoach zou komen om het probleem aan te pakken. “Maar van inwoners en uit eigen observaties constateren we dat het probleem van ‘bijplaatsingen’ nog steeds actueel en groot is. Er lijkt weinig veranderd.”

Camera’s
Het wiel voor deze nieuwe aanpak hoeft de gemeente Voorschoten niet opnieuw uit te vinden, vinden de partijen. “Een aantal Nederlandse gemeenten heeft dit probleem al succesvol aangepakt. Met een goede focus op communicatie, op positieve, goed geformuleerde boodschappen, het concreet maken van het gewenste gedrag en gebruik van beeldtaal is veel mogelijk zoals bijvoorbeeld op Voorbij Bijplaatsingen.” Als dat geen oplossing is, dan zijn ook andere stappen nog mogelijk, zoals het plaatsen van camera’s.”

Gedrag
“We vinden dat het college met een plan van aanpak moet komen om dit probleem op te lossen. We hebben daarom vragen aan het college gesteld en een oproep gedaan om in actie te komen”, zeggen Pvda en GroenLinks. “Door in te zetten op goede communicatie, betere informatievoorziening en passende sanctionering kunnen we dit probleem oplossen. Naast de acties van het college is het wel belangrijk dat bewoners ook ander gedrag laten zien.”

 

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×