Grootste Pakketpost automaat bij Plus in Leiden
PostNL-medewerker Matthijs Pluimers (rechts) en Plus-eigenaar Pieter Hooijschuur plaatsen samen het eerste pakje in de automaat. (Foto: Emile van Aelst)

Grootste pakketautomaat van Nederland staat in Leiden

Bij supermarkt Plus op het Betaplein in Leiden staat sinds vrijdag een gloednieuwe pakketautomaat van PostNL. Met 152 vakken is dit de grootste pakketautomaat van Nederland. Een stuk groter dan een standaard pakketautomaat met 16 vakken.

Eigenaar van de Plus aan het Betaplein Pieter Hooijschuur heeft zelf het initiatief genomen om deze grote pakketautomaat bij PostNL aan te vragen. “We zien dat de pakketautomaat die er nu staat veel gebruikt wordt. Met de toenemende bouwactiviteiten in de omgeving wilde ik ervoor zorgen dat de PostNL-service beschikbaar is voor al onze bestaande en nieuwe klanten. Deze grote pakketautomaat sluit perfect aan bij de behoefte”, aldus Hooijschuur.

Groeiende vraag
Volgens PostNL willen consumenten steeds meer pakketjes versturen en ontvangen en een pakketautomaat biedt hen de gelegenheid om de pakketten op een zelf gekozen moment op te halen of te verzenden. “Met de uitbreiding bij de Plus versterkt PostNL zijn dienstverlening en speelt zij in op de groeiende vraag naar verzend- en afhaalpunten van pakketten.”

Steeds vaker plaatst PostNL pakketautomaten bij supermarkten, zoals bij de Plus in Leiden. Zo kunnen consumenten niet alleen hun boodschappen doen maar tegelijkertijd ook een pakketje ophalen of versturen, aldus een woordvoerder. PostNL heeft momenteel in heel Nederland al 1100 pakketautomaten geplaatst. Dit aantal zal naar verwachting in de loop van 2024 toenemen tot zo’n 1200 pakketautomaten. Inmiddels staat bij 90 procent van de Nederlanders een pakketautomaat binnen een kilometer van hun huis.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×