De kademuur van de Schelpenkade is vrijgemaakt, zodat het herstel kan beginnen. (Foto's: Marten van der Kamp)

Schelpenkade klaar voor herstel: woonboten nu ook verplaatst

Nadat de afgelopen weken al de kleinere bootjes en sloepen die lagen afgemeerd aan de Schelpenkade waren verplaatst naar de tijdelijke haven bij de Rijn en Schiekade, zijn nu ook twee woonboten naar een tijdelijke plek bij de Neksluisbrug gesleept. Daar zijn eerder deze week al grote watertanks neergezet en ook een batterij met zonnepanelen om de woonschepen van elektra te voorzien.

Gisteren zijn ook hekken langs de waterkant geplaatst en dus kan het herstel van de kademuur van start gaan. Dat doet de aannemer vanaf het water. Bij het herstel van de kade, wordt deze ook negentig centimeter breder en het water dus een stuk smaller.

Daartegen lopen nog bezwaren van de historische Vereniging Oud Leiden, het Waterambacht Leiden en omwonenden. Ook Erfgoed Leiden e.o. is niet blij met de aanpassing. De gemeentelijke organisatie gaf daarom een negatief advies, maar daar trekt de gemeente zich vooralsnog niets van aan. Ook zijn er vorige week vragen gesteld door de PvdA Leiden. Fractievoorzitter Marc Newsome heeft gevraagd om het werk uit te stellen totdat er met alle betrokkenen is gesproken.

Advertentie

Leiden Maatschappij Reconstructie kademuur Schelpenkade


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×